Klik-klik tahu, tolong menolong

Sunday, April 18, 2010

LEPAS TENSION...!!!!!!!!!

Hari ni memang boring btul, ni lah masa yg hani ada nk blogwalking..tetapi line lak wat hal..sakit hati tul lah..Asyik loding chat box tak dapat nk loding..huhu...Mugkin sbb hujan ribut semlm kut..habis umah hani banjir masuk air..Dah stu hal lak nk kna kemas...nasib la ada pembantu beribadi..hubby la..he
hehe....

Rumah tepi ada tigkap cm biasa la.. nasib la umah sewa klu rumah hani dah kna tampal dah tigkap dedua yg tepi tu..klu hujan asyik masuk air je..mgadu kat tuan rumah wat tak tahu je..Emmm...tension..!!!!!

Dah la 2 tiga hari ni han
i sibuk je time ada msa ni la bruk bend wat hal...Maaf ye pada kekawan yg terlepas pandang....


NI ADA SATU INFO...SIAPA SUKA MINUM AIR LIMAU NIPIS....ANGKAT TANGAN...?????

Ramai yg mggemari limau nipis kerana rasa masamnya.Limau nipis berperanan sebagai pembuang toksin terbesar didalam badan jika dibandingkan dng buah-buah lain.Rasa masam dan unsur pectin yg terkandung didalamnya membantu menghilangkan racun2 didalam tubuh badan.Jika ingin melakukan pembuangan toksin ,anda boleh minum segelas besar air yg ditambah dngan perahan limau nipis setiap pagi kemud
ian diikuti segelas besar air putih setiap jam berikutnya .Jika tidak tahan dng rasa masamnya,limau nipis boleh digantikan dng limau biasa .

Menurut buku 'Food That Harm Food That Heal',meminum air limau ini sebiji sehari ,akan mnigkatkan daya tahan tubuh dari serangan virus .Vitamin C yang tinggi dari buah ini akan myediakan antioksidan untuk menjinakkan radikal bebas dalam tubuh.Sementara sejumlah minerel ,potasium didalamnya bermanfaat untuk membantu mgatur tekanan darah dan fungsi jantung,serta penting untuk memelihara kelenturan otot dan memperlancarkan sistem saraf....


HEBATNYA SI KULIT KAYU MANIS...............

Satu kajian yang dilaporkan dalam Amerika Journal of Clinikal Nutrition mencadangkan agar menambah rempah kayu manis ke dalam makanan .Laporan itu myebut bahawa kayu manis dapat melambatkan penurunan makanan yg dihadam kebahagian usus ,sekaligus membantu mgurangkan timbunan lemak diperut dan membantu menurunkan kadar guladalam darahsebaik selepas mkn.Dengan ini ,perut akan kekal RAMPING dan pada masa yg sma kadar gula dalam darah juga tidak mudah meningkat.....

NI KISAH DAUN SELERI..(Siapa lelaki tak kenal daun ni leh tanya org pempuan k)...

Seleri dikatakan boleh membantu meningkatkan seks.Menurut seorang penulis buku masakan Sweden C.E Hagdahl daun seleri ini dipercayai boleh meningkatkan keiginan seks atau boleh merangsangkan dengan cepat .Ia lebih elok dimakan mentah.Seleri dikatakan mengandungi hormon 'Androsterone'.Menurut pakar kajian,hormon ini di keluarkan melalui peluh dan dikatakan boleh memikat perempuan...

Emm..dah hilang tension sikit sebab dapat menulis..he3..info ni kta leh kongsi ramai2..


15 comments:

Bb Hussain said...

kita pun hadapi masalah yg sama hani..tak leh loading cbox n shoutmix..nape ntah..

noor afzan said...

saya suka limau nipis

la, banjir ke umah.
saabr ajelah yea

Muhammad Chandra said...

saya sudah follow mbak. .
follow balik ya. .

✿bieyra dhamira✿ said...

huhu..kak...bira kalau pesan air kat kedai..
ada dua je...limau nipis or asam...hehe
tu muka berkerut mcm asam..hehe

RaMa2UnGU said...

waa..nice info..

lagi satu info tamban utk kayu manis tu..
boleh bt ubat hilang parut..

caranya, ambik kayu mnis tu gesek/tumbuk, campur air sket dan letak kat tmpt parut tu..insyaallah kalau diamalkan selalu lehhilangkan parut tu..:)

shameel Iskandar said...

saya juga pengemar limau nipis. bagus utk diminum dan diperah di dalam budu.setahu sy limau nipis pun bgs utk kurangkan keboroian perut.

uncle said...

uncle sukerr sangat dengan limau nipis tapi bila makan kat luar selalu je mulut ni laju jer cakap teh o ais kenapa ntahhh..tapi selalu nya kalau kawan laman umah dah tumbuh limau tu..mmg uncle suruh auntie buat pagi tu..petang balik keje terus minum perghhhh heavennyer

blueCITY® said...

salam hani,
heeeeeeeeeee
saya mmg suka minum air limau suam
mak pun suka
ada yg kata tajam la apa la
mitos..
cakap tanpa fakta..
kuikui..

tq bagi info ya
xoxo

Hasrol Nizam said...

patut la kawan suka minum air limau..hehe
ada rahsia rupanya

eQuRlz said...

thankz for this info :) eqa suka minum air limau ais..sirap limau..ice lemon tea..dan seangkatan dengannya..hehe

LaNuNsepet said...

he3... tq 4 info..
berguna.. yg last sekali tu..ki3..

vitamin c paling rossele kak.. lagi 10kalignda dari oren

Mario said...

bagus tips yg diberi ...kalau teh o limau...ok tak? sama tak kesan dia?

Darkbatman said...

bgs2.. saye ske limau nipis..

pak long said...

salam..
mekasih banyak atas info tu..

Wawa Takizawa said...

Wa suke benar mnum air limau nipis nie.. tp xlar hari2 hehe