Klik-klik tahu, tolong menolong

Tuesday, October 26, 2010

BOM...


Salam....
Hari ni Hani nak cita pasal bom..bom apa tu????....bom btul la...he3..
Gempar sekejap kawasan gemas apabila seorang pemandu jengkaut temui bom kat kawasan
tebing sungai gemas...dia temui 30 Mortar dan ratusan peluru...
Berhenti sekejap dia apabila terjumpa ..benda ganjil tu...dia turun tgok . dia dapati mmg mortar tu dah berkarat dan disaluti lumpur....dia takut benda tak elok berlaku dia pun buat la laporan polis...
sepasukan anggota pemusnah bom datang dan mendapati semua bom dan peluru masih aktif...
di percayai peninggalan tentera perang dunia ke 2... tapi tak pasti bom dan peluru ni di tinggal kan oleh tentera british atau jepun kerana keadaan nya yang sudah berkarat..
projek nak buat landasan berkembar elektrik tu kna la di berhentikan sekejap..atas faktor keselamatan.... letupan terpaksa di buat berperingkat2..bermula 26hb 10 ni mungkin ambil masa 2 atau 3 ari ..nak pastikan semua bom dan peluru tu musnah...pic ni dari jauh je la...sbb tak dapat masuk dekat...tu pun hani copy dari kawan je..Hani tak g pun tgok walau pun dekat je ngan umah...

Dari pic yang diambil ni bersepah rasanya bom dan peluru ni....
bahaya2...
Dua pic ni je yang dapat di copy...biasa la bila nak masuk dekat mmg tak dapat ... bila polis dah kawal....

12 comments:

one2paii said...

agak2 lu la kan..gu cilok sahtu bom nie..n letak kat umah blogger2 semua supaya depa follow gua ok x?haha..baruleh cecah riban2 followers gua..haha

ozzy said...

salam hani..
Bahaya tu nasib baik budak2 x jumpa & buat main.

Izzaty said...

Whoaaaa~ Bom?? Bahaya-bahaya! Naseb baik dah under kawalan polis..

si biskut said...

memang kat area tuh banyak bahan letupan yg masih gagal diletupkan.Bukan army selalu buat latihan kat situ.

tiefazatie said...

aiyak..adeh...luar bese nie..isk2

hiro said...

nk satu..hii

hani said...

t hani g ambil yer ..hiro he3...

tak la itu kawasan sungai la ..army wat latihan kat dalam kem je ..biskut...

Chaon Cornerz said...

mesti la polis tak bagi masuk.. lagipun bahaya tue.. nasib la takda apa-apa berlaku kat situ..

♥cutebabygirl♥ said...

bom real??
perghhh

MrShah53 said...

mcm jagung bakar je tu..haha

nadilah said...

mortar itu x meletup sebab jatuh tempat lembut. Kisah ini mengingatkan Dila dulu dikampung, Abg jumpa peluru meriam..tapi tak bahaya sebab peluru tu 100% besi tulen ..
Abang gunakan main lontar peluru jer..

Mohd Amirul said...

perghhh bom tu kalau meletup masa jengkaut tu buat keje naya tu...