Klik-klik tahu, tolong menolong

Saturday, October 16, 2010

ANAK KU....

Salam semua.....
Hari ni tak de pula plan nak g mana2...lagi pun anak Hani yang sulung tak de dia g perkemahan pengakap....boring juga tak de simulut celoteh tu...klu kak long ada...ada je benda yang dia nak tanya..kita yang penat nak menjawab di buatnya......bila dia tak de terasa sunyi la pula....
Kak ngah biasa la...bukannya lekat kat umah klu ari2 cuti ni ada je aktiviti yang dia buat...
Masa pergi anta kak long petang jumaat ari tu kak ngah ikut juga..nak tgok kak long pegi katanya...
dalam keta Hani tanya dia..."ANGAH NAK IKUT KAK LONG PEGI KE"....
dia pusing tgok Hani pas tu dia senyum.....
lama juga baru dia jawab.....
"TAK NAK LA IKUT IBU, TAKUT ANGAH..NANTI KENA KUNYAH DENGAN HARIMAU KAT DALAM HUTAN TU"....
Hani ngan kak long ketawa..geli hati dengar jawapan dia..entah apa yang dia fikirkan pun hani tak tau.....Lepas tu Hani pun terang la kat dia apa yang ada kat tmpat perkhemahan tu...
dia senyum je....
Masa kak long salam nak turun kereta tetap gak dia cakap kat kak long....
"LANTAK KAU KAK LONG NANTI KNA KUNYAH DENGAN HARIMAU"
Kak long dia senyum je la.....
Hari ni hari ahad tgok la apa angah dah buat ngan batu tumbuk hani..

Nak marah pun ada ...nak ketawa pun ada....entah masa bila dia ambil pun Hani tak tahu dengar2 dah bunyi org menumbuk kat luar....nak marah kesian pula....biar la dia nak main benda tu....janji tak bahaya....
kekadang geli hati tgok telatah anak2 ni.....
anak2 adalah anugerah terindah dari allah.....


14 comments:

Kalamhati said...

tumbuk inai!hehe pandai dia..=)

orang muo said...

budak2 pompuan mmg cam tu..suka berhias diri biasala :)

sop said...

huhuhu..
pakai inai..
biasa la bdk pompuan pakai inai kan :)

MR Bang Miji said...

bahagia erk orang ade anak..kesian kat akak saya..belum ada rezeki da 2 taun kawen..huhuhu

hani said...

sabar insyaallah ..ada rezeki nanti..
mr bang miji...

tu la kcil2 dah pandai nak cantik he...

ozzy said...

salam..
Kalau anak2 tak ada memang terasa sunyi..seronok tgk keletah diaorg
pandai pulak tu tumbuk inai hehe..biarkan je asalkan x membahayakan diaorg.

wadud@duad said...

hehehe.. inai?
wadud pown pakai gak per..
baik untuk kuku.. :)

hamzah ian said...

wa.. pakai inai.. hehehe

ASSOYFINGER67 said...

anak kao semua ker tu...manis nyer ;)

diana said...

macam saye masa kecik2 dulu..
selalu tumbuk inai..
jari ni berinai je..
heheh..

gdoupt_monster71 said...

anak2 pehibur...macam gula ngan hempedu...walau manis atau pahit tetap ku telan...mereka hidup kite...kite hidup untuk mereka.

sedutzone said...

btol2... anak2 la pengubat hati kala duka... amin...

Lulu caldina said...

wah..kecik dah pandai..ngee

~amalina~ said...

teringat zaman budak2 dOlu..mcm ni laa..hehe